Telefoon: 050-360 0075  | Nieuwe Kerkhof 8

info@destalhouderij.nl

DE STALHOUDERIJ

Housing rentals

Groningen

Mooie appartementen in bruisend Groningen.

Uitstekend vertoeven!

Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis. Dit is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef. De stad heeft bijzondere, vernieuwende architectuur binnen haar grenzen.

Feiten & Cijfers

Groningen telt meer dan 200.000 inwoners en is met een gemiddelde leeftijd van 36,4 jaar de jongste stad van Nederland. Dit komt voornamelijk door de ruim 50.000 studenten die in de stad aan het Hoger- of Universitair onderwijs studeren en waarvan een groot gedeelte in Groningen woont. Groningen is dus een typische studentenstad.

 

Groningen is de ultieme fietsstad en om deze reden in 2002 verkozen tot Beste fietsstad van Nederland. Groningen heeft 145 kilometer fietspad en de Stadjers pakken gemiddeld 1.31 keer per dag de fiets, tegen een landelijk gemiddelde van 0.84 keer per dag.

 

Groningen is in 2005 uitgeroepen tot 'Beste Binnenstad' van Nederland. Bij deze verkiezing worden de deelnemende steden onder andere beoordeeld op bereikbaarheid, inrichting, gastvrijheid en veiligheid

 

Er is nog veel meer te lezen over Groningen. Klik hier om doorverwezen te worden naar de officele website van Groningen.

 

 Evenementen Agenda

Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is in Groningen? Klik dan hier.

U zal doorgestuurd worden naar de evenementen kalender van Groningen

MELD JE NU AAN VOOR ONZE MAILLIJST

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.